Znáte 6 důvodů, proč si na zdraví připít mandlovým mlékem?

Milk

 

Po slovním spojení „na zdraví“ obvykle přichází i cinkot skleniček. Aby poté přišla i dlouhověkost a zdraví, připijte si mandlovým mlékem. To si zamilujete! Mandlové mléko nejen v krabicích, nýbrž i doma čerstvě vyrobené můžete pít jen tak nebo jej přidat do dalších receptů.

1. Mandlové mléko v lednici nahradí to kravské

Ať už se klasická láhev s kravským mlékem ve vaší lednici neobjevuje kvůli intoleranci na mléčnou laktózu nebo kvůli alergii na kravské mléko, zoufat nemusíte. Mandlové mléko bude mít své místo v lednici jisté. Tedy poté, co si ho sami vyrobíte, ochutnáte a dostatečně otestujete. Kravské mléko bude to mandlové připomínat nejen bílou barvou, nýbrž i chutí a spoustou zdraví prospěšných živin.

2. I vegani si mohou přiťuknout sklenicí mléka...toho rostlinného

Už se vám někdy stalo, že jste nabídli kravské mléko kamarádovi veganovi? A to jen proto, že jste do poslední chvíle neměli tušení, že veganem vlastně je? A jak se na sklenici s mlékem tvářil? To je koneckonců jedno, pro příště totiž budete vědět, že pro vegana je dobré v lednici mít mléko mandlové. To nabízí celou řadu vitamínů, minerálů a dalších výživných látek a přitom se jedná o čistě rostlinný produkt.

3. Místo kravky ve chlévě,  mandle, voda a mixér

Když si jdete koupit mléko do supermarketu, je celkem jedno, jestli si koupíte mléko kravské nebo mandlové. Krom vyšší ceny mandlového mléka pro oba z nich jen sáhnete do regálu. Ale když zatoužíte po čistě přírodním produktu, rozdíl tam je. Zatímco u kravského mléka si budete muset pořídit chlév a do něj kravičku, případně najít někoho, kdo kravičku má, u mandlového mléka potřebujete jen mandle, vodu a mixér. Příprava je opravdu velice jednoduchá.

4. Příprava mandlového mléka nikoho nezaskočí

Ať už patříte k těm, kteří se pro zdravý životní styl zprvu velmi nadchnou, ale pak jejich nadšení začíná polevovat nebo k těm, kteří si se smoothie makerem zkrátka nerozumí věřte, že příprava mandlového mléka nezaskočí ani vás. Vše co potřebujete jsou mandle, které asi na sedm hodin předem namočíte do vody. Pak ony mandle i s vodou (nebo bez vody) dáte do mixéru, přilijete další vodu a rozmixujete. Pak už jen stačí mandlové mléko procedit přes sítko, které zachytí všechny hrubší části. Tadááá a lahodné mandlové mléko je na světe.

5. Mandlové mléko vám nezkysne

Když vám ráno nedokáže zkazit uštěkaný sousedův hafan, zaručeně vám ho pokazí zkyslé mléko v láhvi. A to je další důvod, proč si na zdraví mandlovým mlékem připíjet častěji. Kvůli absenci mléčné kyseliny vám v lednici zkrátka nezkysne a kvůli lahodné chuti, díky které budete pít mandlové mléko velice často se vám ani jinak nezkazí.

6. Překvapí vás dobrou chutí i celou řadou prospěšných látek

Pro jeho lahodnou chuť si mandlové mléko nemůžete nezamilovat. Kdyby se vám přeci jenom zdálo málo sladké, přisladit jej můžete agáve sirupem nebo medem. V žádném případě totiž nepřijdete o celou řadu zdraví prospěšných látek. V mandlích najdete vápník, hořčík, fosfor, zinek, draslík, zdraví tolik prospěšné nenasycené tuky a vitamín E, vitamíny skupiny B a další.

Autor: e-shop Puritas©