Zdravé účinky konzumace čaje

Zdravé účinky konzumace čaje

 

Pravidelná konzumace čajů sebou přináší celé spektrum pozitivních účinků na celý lidský organismus. O tom už své věděli staří Číňané, kteří na tento nápoj nedají dopustit ani v moderní podobě tradičního léčitelství. Používá se k léčbě kožních nemocí, k úpravě krevního tlaku i k potlačení depresivních chorob.

Kromě toho nalézá své uplatnění i v oblasti léčby žaludečních a střevních chorob. Lidé o tom moc dobře vědí, ovšem naivně se domnívají, že se změny projeví již po vypití dvou nebo tří šálků. Nutno podotknout, že právě trpělivost a dodržování pravidelné konzumace je nejrychlejší cestou k nastolení vnitřní harmonie všech důležitých tělesných pochodů.

 

Třísloviny v čaji

Ze všech čajů na světě, se právě zelený může pochlubit největším obsahem tříslovin. Následuje pak čaj černý. Obsah tříslovin je ovlivňován především nadmořskou výškou pěstitelské oblasti a pak i přípravou. Pokud necháme zelený čaj louhovat pouze dvě až tři minuty, uvolní se z něho pouze aromatické látky. Pokuste se tuto dobu louhu jednonásobně prodloužit a začnou se do nápoje uvolňovat i třísloviny.

Směsi čajů

Bylinné směsi čajů jsou pak přímo sestavené pro léčbu nejrůznějších zdravotních komplikací. Nejde o nahodilé sestavy, ale kolekci sestavenou za pomocí dlouhodobě sledovaných účinků. Stejně tak jsou na tom i směsi z webových stránek Puritas, kde naleznete bylinné čaje poskládané dle originálních prověřených receptur z tuzemských i vzdálených končin.

Ke každému čaji získáte i podrobný příbalový letáček, kde se dozvíte nejdůležitější informace o dávkování. Je nutné pamatovat na to, že čaj ve své podstatě léčivo a přesně tak k němu musíme i přistupovat. Vstupte do světa aromatického souznění a dejte svému tělu potřebný impuls ke spuštění erektivní samoléčby. Internetové stránky nabízejí nejúčinnější bylinné směsi čajů k pravidelnému i občasnému popíjení.