Milí nakupující, chceme vás informovat o zpoždění, jak už před Vánocemi bývá, doručování balíků. Co momentálně víme, tak balíky k dnešnímu dni opožďují +- 5 dnů. Tak prosím o trpělivost, je to každý rok stejné.

Špalda

Špalda

 

Pokud bychom měli vybrat typického zástupce plodin, na jehož zpracování se PRO-BIO specializuje, pak je to určitě špalda. Proto jejímu zpracování odpovídá přímo technické vybavení našeho bio mlýna, tak aby vzniklé produkty vynikly svou vysokou kvalitou. 

Na loupání špaldy například používáme tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček. V našem mlýně nezahříváme obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde. Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu. PRO-BIO dokonce ve spolupráci s výzkumnými ústavy uvedlo jako na trh jedinou ryze českou odrůdu pšenice špaldy.

Díky této specializaci nabízíme širokou řadu špaldových produktů, jak základních tak i upravených do formy polotovaru, kafe či pečiva.

Vše najdete na našem e-shopu