Pikantní jednozrnka s fazolemi a kysaným zelím

Typ receptu:Bezlaktózové 

Náročnost:Snadný

 Čas přípravy:50 min

Množství:4 porce

 

Ingredience

  • 400 g Fazole červená
  • 700 g Kysané zelí
  • 2 lžičky cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • Kmín
  • Sůl Biosal
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • 2 stroužky česnek

 

Postup:

Jednozrnku připravte dle návodu na obale. Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, poté ji posypte třtinovým cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte římský kmín, chilli papričku, utřený česnek a nechte provonět. Přidejte fazole a počkejte, dokud se neodpaří voda. Vmíchejte uvařenou jednozrnku a nechte směs prohřát. Nakonec ochuťte citronovou šťávou, dosolte, opepřete a přidejte kysané zelí. Ihned podávejte.