Pečená zelenina s červenou pšenicí a cizrnou

Typ receptu:Vegetariánské

Náročnost:Středně obtížný

Čas přípravy:70 min.

Množství:4 porce

 

Ingredience

  • 250 g Česká pšenice červená
  • 400 g cizrna sterilovaná BIOLINIE
  • olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • Sůl Biosal
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks červená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cibule

 

Postup:

Červenou pšenici připravte dle návodu na obale. Papriky rozpulte (jednu si nechte do směsi) a cukety rozřízněte na půl a vykrojte vnitřek.  Na pánvi nechte zesklovatět cibuli a česnek, přidejte nakrájenou červenou papriku a vykrájený vnitřek z cuket. Ochuťte solí a pepřem a několik minut poduste. V míse

smíchejte červenou pšenici, cizrnu, pesto a směs dušené zeleniny. Ochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte vydlabané cukety a paprikové půlky. Posypte

strouhaným sýrem a dejte na vymazaný plech do trouby zapéct. Pečte na 180 °C asi 30 minut. Ihned podávejte. Výborně chutná s ledovým salátem. 

Tip: Pokud se vám část náplně do cuket a paprik nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu, nebo jako studený salát.