Olivový olej

Extra panenský olivový olej

V polovině 20. století přišli američtí dietologové na Krétu, aby prozkoumali fenomén dlouhého života místních obyvatel. Nemohli uvěřit vlastním očím: „Bože, kolik olivového oleje konzumují!“ řekl tehdy doktor a výživový expert Anccel Keys, když viděl zeleninový salát doslova plavat v olivovém oleji.

Dnes víme, že olivový olej je největším tajemstvím krétské stravy a dlouhověkosti Kréťanů. Lékařské výzkumy potvrdily, že olivový olej nejen chrání srdce, ale také pomáhá správné funkci vnitřních orgánů, při migrénách a bolestech. Navíc je ideální při dietách a pro nemocné cukrovkou. Kréťané nikdy nepoužívali jiné rostlinné oleje. Ty jsou pro ně neznámé dokonce i při výrobě sladkostí. Kvalita olivového oleje je dnes známá po celém světě, protože olivový olej není průmyslovým výrobkem, ale přírodním produktem, který je vyráběn výhradně jen z oliv, bez chemických složek. Nejkvalitnější olivový olej pochází z oblasti Kolymbari a Sitia na západě Kréty.

Podle kyselosti se dělí na 3 skupiny: (směrnice Evropské rady)

  1. extra panenský olivový olej – kyselost 0,1 – 0,8%
  2. panenský olivový olej – do 1,5% kyselosti
  3. zjemněný olivový olej – do 2% kyselosti

Olivový olej je bez soli a cholesterolu. Obsahuje velké množství vitamínu E (důležitý antioxidant, zpomaluje stárnutí) a vitamíny A, D, K. Vitamíny A+E mají navíc ochranné účinky na pokožku a napomáhají chránit pleť před vlivy UVA a UVB záření. Působí příznivě při vysokém krevním tlaku. Olej obsahuje také nenasycené mastné kyseliny, které mají příznivé účinky na lidský organismus, pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, upravují krevní tlak a brání rozvoji srdečních chorob. Polyfenoly – antioxidanty obsažené v olivovém oleji chrání organismus před vznikem rakoviny, posilují imunitní systém, podporují trávení a zpomalují stárnutí. 

A hlavně- kvalitní olej posiluje paměť! A tu potřebujeme všichni.

V naší nabídce naleznete převážně oleje extra panenské s kyselostí 0,1 - 0,8%.

Všechny jsou certifikované pro studenou i teplou kuchyni. Neobsahují totiž vodu a mají vysoký bod zakouření. Takový olej si můžete dát na salát, usmažit na něm hranolky, a nebo jej přidat do bábovky, jako to dělají Řekové.

Pro ty, kteří olivový olej zařadili do svého každodenního jídelníčku, doporučujeme větší 3L nebo 5L balení se skvělým poměrem ceny a kvality.

134401962_694713521066950_4181696400055276266_n-removebg-preview

 

1111111111koupit

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení