Lněný olej - KRÁL OLEJŮ

olej lněný

 

 Je opravdovým králem olejů. Vyživuje mozek, má příznivý vliv na krevní cévy, zažívací ústroj, nervový systém. Jeho hodnota je dána vysokým obsahem vitamínů (A, B, E, F), polynenasycených mastných kyselin omega-3, které pozitivně ovlivňují všechny procesy našeho organismu.

Co do obsahu polynenasycených mastných kyselin, je ze všech rostlinných olejů nejlepší . Jenom jedna čajová lžíce poskytne úplnou denní dávku potřebnou a prospěšnou Našemu tělu. Obsah Omega-3 mastných kyselin v lněném oleji je větší než v rybím tuku.

                Lněný olej - není lék. Je to jídlo, po pravidelném užívání  mnohé léky nebudete ani potřebovat.

 

Ve velkém množství obsahuje alfa-lenolenovou kyselinu, bez přítomností které naše tělo mnohém rychleji stárne, podléhá ateroskleróze, cukrovce, ischemické chorobě srdeční a rakovině. Běžné potraviny neobsahují nebo obsahují v malé míře tento nezbytný prvek pro správné fungovaní každé buňky těla. Nedostatkem alfa-lenolenové kyseliny  především trpí mozek a srdce. Jako na stavbě: dostatek cementu v maltě - ona pevně drží, málo cementu - začínají se problémy. Vše o čem přečtete níže od teto skutečnosti odvíjí.

Na lačný žaludek ráno předchází vzniku kamenů v žlučovodech. (Pít spolu s citrónovou šťávou, každé ráno cca 2 lžíce nebo udělat žlučníkovou kůru na vypuzení kamenů dle Mudr. Jonáše)

   Slouží ke zvýšení imunity a působí proti zánětlivým procesům v těle. Přispívá k snížení vysokého krevního tlaku, zvýšení viskozity krve, zlepšení stavu pokožky a vlasů, normalizuje funkci ledvin, nervového systému, oči.  Příjem oleje normalizuje metabolismus tuků, pomáhá eliminovat toxiny a normalizovat hmotnost těla.

   Užívá se k léčení a prevenci srdečních chorob a ke zmírnění některých zánětlivých onemocnění, je významný pro řadu životních funkcí, leči hormonální obtíže včetně neplodnosti. Může  mírnit menstruační bolesti a bolesti při fibrocystóze prsů. Má  antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky.

   Pravidelné užívání zevně i vnitřně pomáhá léčit zánět žil a sliznic, otevřené bércové vředy (používat střídavě s olejem se žraločích jater a omývat vodou s jablečným octem).

  Při hypertenzi se doporučuje užívat pravidelně jedna polévková lžíce. Snižuje systolický a diastolický tlak.

  Chrání před tvorbou zhoubných novotvarů. Díky technologii lisování za studena lněný olej obsahuje velké procento ligninů, které mají silné antikancerogenní vlastnosti.

  Zvyšuje odolnost organizmu proti vzniku srdečných a cévních onemocnění, je účinný při rozsáhlé arterioskleróze, ischemickém onemocnění srdce. Studie z posledních pěti let z Bostonu zjišťuje, že by mohl být prospěšný v prevenci opakovaných srdečních příhod. Užívání polynenasycených mastných kyselin chrání organizmus před vznikem onemocnění: zvýšení jejich obsahu v organizmu o 1 % snižuje faktor rizika vzniku onemocnění o 3-4%. 
 
  Zvláště efektivní jsou polynenasycené mastné kyseliny při různých chronických alergických a zánětlivých onemocněních jako je revmatoidní artritida, ekzémy, astma, lupenka, vředová kolitida.


  Pomáhá také usnadňovat přenos nervového vzruchu, a proto je užitečný při snížené citlivosti a palčivých pocitech stejně jako při chronických mozkových poruchách, jako je Alzheimerova choroba.

leněný extra

 

Složení: Mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová (cca 60%), kyselina linolová, kyselina olejová (cca 10%) a nasycené mastné kyseliny (cca 10%). Lněný olej obsahuje alfa-tokoferol, zvaný ještě vitaminem mládí. 

Jak skladovat lněný olej 
Důležité je skladovat v chladném a tmavém místě. Měl by se zkonzumovat co nejrychleji. Nedělejte si „železnou zásobu“ a raději častěji kupujte čerstvé. 
Má velmi vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin (asi 70%) a proto je velmi choulostivý k oxidaci. Za normální teploty se na vzduchu rychle kazí, což se projeví zhořknutím. Takový olej se již nesmí používat. Proto by měl být vždy co nejčerstvější, skladovaný v chladu a temnu. 
Neméně důležitou věcí je kvalita výroby. Je bezpodmínečně nutné používat jenom olej za studena lisovaný. Oleje, které prošly při výrobě tepelným procesem, spíše zdraví poškozují, než-li prospívají. Olej by měl být dále ve tmavé skleněné láhvi. 

 

 Lněný olej se nesmí zahřívat, je třeba jej přidávat až po dokončení přípravy jídla, zahřívání by cenné omega-3 mastné kyseliny zničilo. Je možné jej používat k omaštění jakýchkoliv běžných jídel.

Pro zlepšení účinku a prodloužení doby trvanlivosti je do námi nabízených olejů přidána kombinace přírodních - biologických přísad (chráněné patentované složení).

 Naše nabídka je rozšířena o speciální nabídku lněných olejů s příchutí česneku, chilli, výběrového lněného oleje. Novinkou je Extra olej Panenský s bílého lnu, který je velmi vzácný. Všechny jsou také chráněné patentem. 

 Nakoupit můžete přímo u nás:

Lněný olej s vysokým obsahem Omega3 250ml LENOK

Lněný olej s vysokým obsahem Omega3 500ml LENOK

Lněný olej s vysokým obsahem Omega3 s příchutí česneku 250ml LENOK

Lněný olej s vysokým obsahem Omega3 s příchutí chilli 250ml LENOK

Lněný olej s vysokým obsahem Omega3 s příchutí kmínu 250ml LENOK