Kuře na bylinkách

Oblíbené pečené kuře ovoněné bylinkovým máslem.

Vytvořte si domácí bylinkové máslo, kterým provoníte pečínku. Nejraději používám čerstvé bylinky z vlastní zahrádky.

  • Máslo nechejte patřičnou dobu při pokojové teplotě, aby rozměklo. Libovolné bylinky nasekejte na drobno. Prolisovaný česnek smíchejte se špetkou soli a s bylinkami ho vmíchejte do másla. Můžete použít jakékoli bylinky, ale osobně bych doporučil bazalku, petrželovou nať, šalvěj, rozmarýn a tymián. Pokud není sezóna čerstvých bylinek, u Kulináře můžete také zakoupit připravenou směs 'Bylinkové máslo', kterou jednoduše smícháte s kouskem rozměklého másla.
  • Z celého kuřete připravte 4 porce, které následně osolte. Patřičnou část bylinkového másla vetřete pod kůži každé porce.
  • Kuře mírně podlijte vpdpu a pečte přikryté v troubě asi 30 minut při teplotě 160 stupňů. Na závěr dopékejte již bez poklice na 200 stupňů. Během dopékání kuře potírejte vzniklou šťávou. Podávejte s bramborami a směsí teplé zeleniny, kterou nesolte, jen na ní nechejte rozpustit na talíři trochu bylinkového másla.

Ingredience

  • celé kuře nebo 4 čtvrtky 1ks
  • máslo 60g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl mořská 15g
  • směs bylinek 
  • zlatá pečínka 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení