Jogurtový dort

 
 
 
Višňové pokušení z lednice.
 

Zdravé mlsání ze ztuženého jogurtu na plátu piškotu je osvěžující a překvapivě jednoduché na přípravu. Ochucení ovocem můžete libovolně pozměnit.

  • Ze dvou vaječných bílků ušlehejte pevný sníh. Do něho pak zvolna zašlehejte dvě lžíce krupicového cukru. Když pěnová hmota zpevní a cukr se rozpustí, vmíchejte nejprve žloutky a následně jednu a poté druhou lžíci polohrubé mouky.
  • Piškotové těsto přendejte do předem máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy. Povrch uhlaďte a vložte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 10 minut. Upečený piškot nechte ve formě zvolna zchladit.
  • V teplé, ne však horké vodě důkladně rozmíchejte práškový ztužovač. Šlehejte ho necelou minutu a pak vlijte do jogurtu a rychle a pečlivě promíchejte. Na závěr přidejte do směsi višňovou klevelu (kousky ovoce v rosolu a hned vše vlijte do dortové formy.
  • Vložte do lednice a nechte nejméně dvě hodiny zatuhnout. Před podáváním postrouhejte dort čokoládou.

Ingredience

  • NA PIŠKOT: 
  • vejce 2ks
  • cukr krupice 40g
  • polohrubá pšeničná mouka 40g
  • NAPLŇ: 
  • jogurt 500g
  • višně 250g
  • želatinový ztužovač 2 sáčky
  • čokoláda na vaření 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení