Džemy a čatní jsou hitem podzimu

Letošní léto bylo nadprůměrné nejen díky teplotám, ale především úrodě ovoce. Někteří si jeho zavařování a vyrábění marmelád užijí, většina z nás ale neoplývá takovým časem, abychom úrodu mohli zpracovat. Přesto se o kvalitní džemy a čatní nechceme nechat připravit. Co s tím?

 

Džemy a čatní jsou hitem podzimu

 

Můžeme zkusit umluvit kamarádky, které mají zavařování v krvi a každý rok se pouští do všech možných experimentů a kombinací. To je však řešení pro jednu dvě skleničky, za které jsme samozřejmě rádi, ale jaksi nám asi nebudou stačit. Druhou možností je vsadit na přírodní suroviny a kvalitní zpracování a marmelády si koupit. Je však potřeba vybírat, protože náhražky plné jablek v supermarketu nás asi svou chutí moc nepotěší a barviva či dochucovadla také nejsou to pravé. V www.puritas.cz proto najdete jen to nejlepší, co příroda i možnosti zpracování nabízí.

Džemy Puritas mají navíc odvahu zkoušet nové kombinace, a tak se můžete nechat unést chutí džemu s černým rybízem a badyánem, který je příjemně pikantní a zároveň se skvěle hodí k podzimní náladě. Nebo dáte přednost exotické kombinaci čtyř druhů tropického ovoce? Pokud vás kombinace nelákají, samozřejmě si můžete dopřát i jednodruhové džemy přesně podle své chuti. K pečivu si džemy zamilují nejen děti, ale i dospělí a třeba u snídaně vám dodají energii i úsměv na tváři na celý den.

Sladká a pikantní chuť ovoce doplněná o koření nebo zeleninu je oblíbenou pochoutkou ke grilovanému masu nebo sýrům. Čatní z dýně a rajčat se bude hodit i k zeleninovým pokrmům nebo z něj vyrobte originální pomazánku na topinky. Možnosti využití jsou široké a jak u čatní, tak u džemů není vůbec nutné se spoléhat jen na zavedené „namazat na chleba“. Kombinujte, zkoušejte, doplňujte a využívejte všechny chuti ovoce i zeleniny, které můžete. Objevíte tak mnoho nových chutí a vaše jídla tak dostanou nový rozměr.