Velice se omlouváme, ale kvůli obrovskému náporu objednávek se může doba doručení objednávky prodloužit na několik dní. Pro případné bližší info o stavu Vaší objednávky kontaktujte info@puritas.cz. Děkujeme za pochopení

Dýňový dort s tvarohem

Neobvyklé, ale skvělé. Oblíbená dýně hokaido tentokrát v dortu. Vláčný, lehký korpus proložený luxusním tvarohem. Chutnat vám bude jako dezert, ale třeba i k nedělní snídani.

Ingredience
200 g dýňového pyré

150 g polohrubé mouky

150 g třtinového cukru

150 ml rostlinného nápoje

100 g špaldových vloček
80 g rozpuštěného biomásla
3 biovejce

2 lžičky kypřicího prášku

2 lžičky citronové kůry

2 lžičky mleté skořice

lžička 1 lžička mletého sušeného zázvoru

0,5 lžičky mletého muškátového oříšku
400 g bio tvarohu - na náplň

2 vanilkové cukry

 

Jak na to?

  1. Připravte si dýňové pyré: vydlabanou, nakrájenou a umytou dýni uvařte v troše vody doměkka (cca 15 minut), vodu slijte, dýni rozmixujte.

  2. Do misky dejte dýňové pyré, vločky, citronovou kůru a zalijte rostlinným nápojem. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

  3. V jiné míse promíchejte mouku s kypřícím práškem, kořením a špetkou soli. Rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout.

  4. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mokrou i suchou směs a nakonec vmíchejte máslo.

  5. Připravené těsto vylijte do kulaté dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C asi 35 minut.

  6. Tvaroh utřete s vanilkovým cukrem. Vychladlý korpus rozkrojte na dva pláty. Potřete tvarohem, spojte s druhým plátem a potřete znovu tvarohem. Před podáváním nechte vychladit v lednici.