Deset zabijáků obávané nemoci. Potraviny, které pomáhají přemoci rakovinu

rakovina

 

Rakovina je nemoc stejně starodávná, jako obávaná. Statistiky hovoří o tom, že po padesátce je onemocnění rakovinou pravděpodobnější. Lidé této věkové kategorie by určitě měli jako profylaxi onkologických onemocnění zařadit do jídelníčku uvedených 10 potravin . Organická strava je mocným nástrojem proti spouštěčům rakoviny – kancerogenům.

1. Česnek

Posiluje imunitu jako žádná jiná potravina. Napomáhá čištění krve a aktivuje buňky imunitního systému. Jako profylaxi rakoviny žaludku a střeva je třeba pravidelně do jídelníčku zařazovat česnek.

2. Fazole

Fazole, to je především velmi mnoho vlákniny. Fytolátky obsažené ve fazolích působí blahodárně na organismus, zpomalují proces stárnutí buněk a brání genetickým poškozením jejich struktury.

3. Mrkev

Mrkev organismus chrání před rakovinou močového měchýře. Nejlepší je samozřejmě jíst mrkev syrovou. Je v ní mnoho beta-karotenu a antioxidantů.

4. Brokolice

Brokolice je nejenom silným antioxidantem, stimuluje také veškeré síly organismu k boji s onemocněním.

5. Cayenský pepř

Ostrá koření, jako kayenský pepř, mezi jiným organismus prohřívají, urychlují látkovou výměnu a jsou silným dezinfikátorem tkání vnitřních orgánů. Přidávejte špetičku pepře do obvyklých jídel a podepřete svůj organismus posílením protirakovinné obrany.

6. Houby

Houby pomáhají v boji s rakovinou prostaty a předcházejí jejímu vzniku. Nejlepší léčebné účinky mají houby asijské: Cordyceps, Maitake, Shiitake, Reishi, Hlíva ústřičná. Bílkovina hub je organismu cizí a je nucen produkovat nové, neobvyklé fermenty. Fungoterapie – léčení houbami – mobilizuje imunitu a upevňuje zdraví.

7. Maliny

Brání vzniku trávicího traktu neboť obsahují mimořádně vysoké množství antioxidantů. Maliny také chrání před rakovinou konečníku. Napomáhají odvádění toxinů z organismu a usnadňují trávicí proces.

8. Zelený čaj 

Pouze naturální zelený čaj má protirakovinné účinky. Obsahuje antioxidanty zpomalující proces rozvoje rakoviny plic a trávicího traktu. Vybírejte opravdu přírodní produkt, jenom takový má léčebný účinek.

9. Rajčata

Nejlepší je jíst rajčata denně! Rajče je v boji s rakovinou cenným spojencem. Lykopen, který zbarvuje plody rajčete do krásné červené barvy, chrání organismus před zabijáckými buňkami a snižuje také riziko vzniku srdečních onemocnění. Rajčata snižují pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty o 35 procent.

10. Kurkuma

Toto koření má rovněž obranný účinek při rakovině prostaty. Obsahuje látku kurkumin, zpomalující růst kmenových rakovinných buněk a zmenšující jejich počet. Terapie kurkumou je široce uplatňována při nejrůznějších typech rakoviny.

Toto je seznam naturálních, organických potravin, schopných podpořit organismus i v nejtěžší době. Zdravá výživa není důležitá jenom pro udržení dobré fyzické formy. Když organismus vyživujeme zdravými, léčivými látkami, uchováme mu déle mládí a mnohonásobně posilujeme jeho buňky. Naše tělo získává zdroje obrany i proti tak závažnému onemocnění, jako je rakovina. Hlavní je pomoci mu a volit zdravou stravu.

Zdroj: http://www.prokondici.cz/deset-zabijaku-obavane-nemoci-potraviny-ktere-pomahaji-premoci-rakovinu/