Základem je slunečnicové semínko
Receptů, jak si připravit pomazánku můžete najít hodně. Ta naše je vyrobena bez konzervantů a není na bázi sóji. Jako základ používáme slunečnicové semínko, k němu pak přidáváme zeleninu a koření. Pomazánka je tedy jen ze základních surovin - bezlepková, zdravá a chutná.
Jako základ používáme slunečnicové semínko
Šetrná pasterace
A teď důležitá informace! Naše pomazánka je bez konzervantů, chemie a éček, přesto může být uchovávána při pokojových teplotách do 25°C po dobu až 7 měsíců. Tohoto jsme dosáhli díky šetrné pasteraci (sterilaci za nižších teplot) a přídavku ovocných šťáv a octa.
Pravdou je, že pomazánky vyrábíme v malých šaržích převážně ruční výrobou, podobně jako byste si je připravovali sami doma. Jejich základem je zelenina, semínka, ovocné šťávy a koření. Zeleninu společně s ostatními přísadami krátce povaříme, rozmixujeme a na závěr již naplněnou ve sklenicích šetrně “zavaříme”.
Pomazánku si můžete vychutnat tradičně, natřenou na čerstvém pečivu nebo na topince. Smícháním s (rostlinným) jogurtem či smetanou získáte vynikající dip nebo dressing. Ti kreativnější mohou zkusit kombinaci pomazánky s oblíbenými těstovinami, nebo třeba přijdou s něčím úplně novým a nečekaným.
Rajčata s tamari Vás přilákají výraznou chutí kvalitní tamari omáčky a lahodných sušených rajčat.
4 příchutě
Na výběr máte ze čtyř příchutí, tu svou si určitě rychle najdete.
Nabízíme Vám Kořenovou zeleninu s kurkumou – jemně pikantní pomazánku plnou zeleniny, doplněnou o „super potravinu“ quinou.
Rajčata s tamari Vás přilákají výraznou chutí kvalitní tamari omáčky a lahodných sušených rajčat. Velice oblíbená je Červená řepa s křenem v níže se skvěle doplňují chutě těchto dvou hlavních ingrediencí.
Pomazánka Olivy a peperoncini je naše nejpikantnější a zaručeně Vás svojí chutí vtáhne přímo do slunné Itálie.