Český čirok z Velkých Hostěrádek

Česká čiroková krupice

 

Čirok pochází původně z Afriky a v celosvětové produkci zaujímá páté místo v obilovinách pěstovaných pro lidskou výživu. Náš český čirok z projektu NAŠE BIOFARMA byl vypěstován na ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách na jižní Moravě. Čirok je velmi teplomilný, a proto mu klima jižní Moravy k pěstování vyhovuje.

Čirok je přirozeně bezlepkový a hodí se do diet pro alergiky i jedince s celiakie. Díky svým výborným pekařským vlastnostem se přezdívá pšenice celiaků.

O čiroku se tvrdí, že působí jako výborný antioxidant a má protizánětlivé účinky.

Čirok obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin, proto se hodí do jídelníčku pro vegetariány, vegany a makrobiotiky.

Náš český čirok nabízíme v podobě mouku a krupice.

Česká čiroková mouka NAŠE BIOFARMA představuje univerzální mouku vhodnou na sladké i slané pečení. Čiroková mouka pokrmům dodává tmavší až načervenalou barvu. Hodí se na pečení chlebů, muffinů, palačinek, lívanců, placek. Využijete ji na zahušťování omáček a polévek.

Českou čirokovou krupici NAŠE BIOFARMA využijete na přípravu kaší, knedlíčků, placek, zavářky do polévky a k zahušťování. Pokrmům dodá výrazně tmavší barvu. Pro začátek proto doporučujeme kombinovat s klasickou krupicí, aby změna nebyla příliš velká.

Vyzkoušejte některý z našich čirokových receptů.

 

Česká čiroková mouka   Čirok (1) (Kopírovat)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.