7 potravin k pročištění organismu

procisteni

 

Některé potraviny jsou zvláště vhodné k likvidaci toxických látek hromadících se v těle.

Fantastická sedmička

1. Kapusta, růžičková kapusta, květák a brokolice obsahují fermenty podporující „čištění“ jater a střeva od škodlivých látek.

2. Jablka jsou bohatá na pektin a vlákninu zbavující trávicí trakt „odpadů produkce“. Jablka je lepší jíst se slupkou, už proto, že v ní a těsně pod ní je nejvyšší obsah vitamínu C. Samozřejmě plody důkladně omyjeme, abychom je zbavili voskového nátěru, kterým je někdy dodavatelé vybavují.

3. Hlávkový salát. V hlávkovém salátu najdeme skoro všechny nutné vitaminy a řadu minerálních prvků vysoké hodnoty.Nejcennější jsou zevní listy, které obsahují nejvíc výživných látek. Má výrazný povzbuzující účinek na výměnu látkovou a brání ukládání solí.


4. Červená řepa příznivě ovlivňuje funkci jater, ledvin a močového měchýře. Obsahuje mnoho pektinu, vitamínů i minerálů. Pomáhá organismu při zpracování vitamínu B. Odvar z řepy a vařená řepa sama jsou výborným projímavým a močopudným prostředkem.

5. Mrkev není pouze bohatá na provitamín A a pektin, ale ovlivňuje blahodárně také vodní režim organismu. Čerstvá mrkvová šťáva podporuje činnost ledvin a jater.

6. Sušené švestky jsou bohaté na balastní látky užitečné pro trávení a očistu organismu.

7. Celozrnné pečivo je velmi bohaté na vlákninu. Prospěšné je zejména pečivo s otrubami nebo ze žitné mouky a také vícezrnné pečivo, v nichž je mnoho vitamínů skupiny B.

Zařaďte alespoň tři z těchto potravin pravidelně do svého každodenního jídelníčku a výsledky vám budou dělat jenom radost!

Zdroj: http://www.prokondici.cz/7-potravin-k-procisteni-organismu/

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.