3× quinoa bowl

 

Kouzlo quinoy je v jejím univerzálním užití. Podívejte se pro inspiraci na naše tři misky. Poskládané jsou vždy stejně – quinoa, rostlinný protein, zálivka a čerstvá či opečená zelenina. Ale můžete libovolně experimentovat a vymýšlet vlastní kombinace. Vždy dosáhnete plnohodnotného hlavního chodu.

Miska 1
• 150 g quinoy
• 375 ml vody
• sůl
• 250 g tofu natural
• 150 g žampionů
• 1 cibule
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce sójové omáčky tamari

Citronová miso zálivka
• 2 lžíce světlého shiro misa
• 2 lžíce citronové šťávy
• 2 lžíce kokosového sirupu
• 2 lžíce oleje

1. Quinou propláchněte vroucí vodou, dejte do hrnce a zalijte vodou, osolte, vařte 15 minut, nechte okapat.
2. Žampiony a cibuli nakrájejte a opečte na rozehřátém oleji. Přidejte tofu nakrájené na kostičky, krátce promíchejte a vmíchejte sójovou omáčku.
3. Připravte si zálivku – miso, citronovou šťávu a sirup vyšlehejte metličkou a poté pomalu vmíchejte olej.
4. Do misky dejte uvařenou quinou, opečené tofu se žampiony a přidejte zeleninu.
5. Tato miska je výborná s pečenou brokolicí a sezamem. Brokolici rozdělte na
růžičky, pokapejte olejem a pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 7 minut.
Sezam opražte nasucho v pánvi.

Miska 2
• 150 g quinoy
• 375 ml vody
• sůl
• 250 g uzeného tofu
• 1 lžíce škrobu
• 2 lžíce oleje
• půl lžičky soli (na tofu)

Tamari zálivka
• 4 lžíce sójové omáčky tamari
• 3 lžíce kokosového sirupu
• 2 lžíce citronové šťávy
• 2 lžíce oleje

1. Quinou propláchněte vroucí vodou, dejte do hrnce a zalijte vodou, osolte, vařte 15 minut, nechte okapat.
2. Uzené tofu nakrájejte na kostičky, dejte do misky, osolte a obalte ve škrobu. Na rozehřátém oleji opečte z obou stran dokřupava.
3. Připravte si zálivku – tamari, sirup a citronovou šťávu promícheje a pomalu zašlehejte olej.
4. Do misky dejte uvařenou quinou, opečené tofu a přidejte zeleninu.
5. Tato miska je výborná se zelným salátem. Zelí nakrájejte a přidejte trochu nastrouhané mrkve. Dochuťte solí, octem, pepřem, trochou cukru a nechte změknout.


Miska 3
• 150 g quinoy
• 375 ml vody
• sůl
• 190 g uzeného tempehu
• 2 lžíce oleje

Arašídová zálivka
• 2 lžíce arašídového másla
• 2 lžíce sójové omáčky tamari
• 2 lžíce kokosového sirupu
• 1 lžíce citronové šťávy
• voda


1. Quinou propláchněte vroucí vodou, dejte do hrnce a zalijte vodou, osolte, vařte 15 minut, nechte okapat.
2. Tempeh nakrájejte na malé nugetky a krátce opečte na oleji.
3. Připravte si zálivku – arašídové máslo, tamari, sirup a citronovou šťávu dejte do misky a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte vodu, aby vznikla tekutá omáčka. 
4. Do misky dejte uvařenou quinou, opečený tempeh a přidejte zeleninu.
5. Tato miska je výborná s mladým hráškem a pečenou dýní. Dýni nakrájejte na kostičky a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Hrášek spařte vroucí vodou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení