Články

Jak na kvašení zeleniny

  Pojďte si s námi připravit pickles nebo kimči. Kvašená zelenina má spoustu předností. Je nejpřirozenějším zdrojem vitaminu C v pozdně podzimním a zimním období. Obsahuje bakterie mléčného kvašení, které podporují zdravou střevní mikrofloru a tedy i dobré fungování naší imunity. Je levná. A u té doma kvašené navíc přesně víte, co jíte.   Proč kvasitKvašení se odedávna používá ve všech kulturách, které známe. Bez něj bychom neměli jogurt, víno ani kynutý chléb. Celkově se nějakým ...

Pesto na 5 způsobů

Pesta mají mnohem víc využití než jen do těstovin. K snídani si je namažte na topinku a poklaďte ztraceným vejcem nebo volským okem. Servírujte je k pečeným bramborám a pečené zelenině. Anebo je použijte jako základ na salátovou zálivku – stačí přidat olej, ocet a med či sirup. Univerzální postupBylinky – bazalka je tradiční, můžete však používat všechny možné druhy bylinek a zeleniny: tymián, kopr, petržel, medvědí česnek, špenát, rukolu, na jaře plané byliny, sušená rajčataOříšky a semínka ...

Když jde v kuchyni o čas...

Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací. Plánování a organizace Dobře si naplánovat aktivity v kuchyni je naprosto klíčový bod, pokud chcete uspořit čas a dobu strávenou v kuchyni využít efektivně. Čím více jídel potřebujete připravit, pro čím větší rodinu vaříte, tím je tato fáze důležitější.   Připravte si plán toho, co budete vařit – doporu...

Špaldové čokoládové suchárky

Suroviny 80 g špaldové celozrnné mouky70 g pšeničné hl. mouky130 g třtinového moučkového cukru80 g kvalitní hořké čokolády20 g kakaa0,8 g inst. kávy (prášek)2 vejcecca 4 g sody65 g mletých lískových ořechů70 g (i 90g)  sekaných lískovýchořechů nebo sladkých mandlí     Postup Možná, že někteří znáte z návštěv Itálie malé vynikající suchárky zvané cantuccini. Ty byly pro mě inspirací k vytvoření receptu. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a necháme vychladnout (ne ztuhnout). M...

Restart Tea

Restart Tea – unikátní spojení vyzrálého pchu eru, plodů schizandry čínské a kustovnice čínské. Ochucený čaj, který pročistí vaše játra, detoxikuje organismus, podpoří bdělost a vitalitu.Restartujte svůj organismus po přemíře alkoholu, při náročném období v práci nebo si jen dopřejte detox. Schizandra čínská patří mezi antioxidanty, podporuje funkci jater, která pročišťuje a udržuje jejich přirozené zdraví. Čajovník čínský napomáhá k osvěžení celého těla. Povzbuzuje duševní...

Pikantní jednozrnka s fazolemi a kysaným zelím

Typ receptu:Bezlaktózové  Náročnost:Snadný  Čas přípravy:50 min Množství:4 porce   Ingredience 400 g Fazole červená 700 g Kysané zelí 2 lžičky cukr třtinový přírodní BIO PROBIO 2 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE Kmín Sůl Biosal 2 lžičky citronová šťáva 2 stroužky česnek   Postup: Jednozrnku připravte dle návodu na obale. Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, poté ji posypte třtinovým cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte říms...

Máslová dýně plněná quinoou

Typ receptu:Bezlepkové, Vegetariánské  Náročnost:Středně obtížný Čas přípravy:60 min.  Množství:4 porce   Ingredience 100 g Quinoa bílá 3 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE Sůl Biosal pepř černý mletý SONNENTOR 1 ks Máslová dýně 1 ks mrkev 1 ks cibule 1 ks červená paprika citronová šťáva 1 hrst pažitka   Postup: Máslovou dýni rozpulte a vydlabejte. Dýni vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřet...

Pečená zelenina s červenou pšenicí a cizrnou

Typ receptu:Vegetariánské Náročnost:Středně obtížný Čas přípravy:70 min. Množství:4 porce   Ingredience 250 g Česká pšenice červená 400 g cizrna sterilovaná BIOLINIE olej olivový extra panenský BIOLINIE Sůl Biosal pepř černý mletý SONNENTOR 4 ks Cuketa 1 ks červená paprika 2 stroužky česnek 1 ks cibule   Postup: Červenou pšenici připravte dle návodu na obale. Papriky rozpulte (jednu si nechte do směsi) a cukety rozřízněte na půl a vykrojte vnitřek.  ...

NAPROSTO LUXUSNÍ POMAZÁNKY: ČOKOTELA A ROZINELA

Další skvělý způsob, jak si pochutnat! Představujeme Vám naše nové, nejen dětské pomazánky Rozinela a Čokotela. Nyní máme obě tyto dobrůtky v BIO kvalitě. Pojďme je ochutnat.  Čokotela má jemnou kakaovou chuť a konzistenci. Ve jejím složení najdete samé dobroty. Základem jsou arašídy s kokosovou pastou, k nim pak kakao, kokosový olej a datle. Patříte mezi ty, kteří mají rádi spíše chuť plnou arašidů lehce slazenou kousky rozinek?  Určitě oceníte naši rozinelu. Její jednoduché složen...

Malinové řezy

Recept na malinové řezy Kitl Tento recept Vás nadchne! Lehký a přitom opravdu výtečný malinový dort připravíte díky tomuto receptu. U nás v Kitlu jsme recept na malinové řezy využili na krásný malinový dort při zahájení rekonstrukce Vratislavické kyselky v srpnu 2019. Vyzkoušejte a nebudete litovat. ;) Ingredience na korpus: 5 vajec 15 dkg pískového cukru 15 dkg hladké mouky špetka prášku do pečiva   Postup: Vyšlehejte vejce s cukrem ve šlehači. Poté př...