Zeleninový kuskus s cizrnou

Kuskus se zeleninou a cizrnou (Kopírovat)

1 cibule,

2 stroužky česneku,

3 lžíce extra panenského olivového oleje BIOLINIE,

250 g brambor,

250 g mrkve, 2

50 g cuket,

250 g uvařené cizrny BIOHARMONIE (lze použít i konzervovanou BIOLINIE),

4 rajčata,

30 g hrozinek,

sůl, pepř,

kurkuma,

sušený koriandr,

římský kmín,

150 ml zeleninového vývaru,

200 g kuskusu, citrónová šťáva

 

Brambory, mrkev a cuketu nakrájíme na asi 2 cm kostičky, cibuli a česnek nadrobno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, necháme zpěnit cibulku a česnek a přidám kostičky zeleniny. Promícháme a za občasného míchání necháme asi 10 min podusit.

Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu přidáme k zelenině a promícháme. Pak vmícháme na kostičky nakrájená rajčata, hrozinky a směs ochutíme solí, pepřem, kurkumou, koriandrem a římským kmínem. Přelijeme zeleninovým vývarem a ještě asi 10 povaříme.

Zatím připravíme kuskus. Vsypeme ho do mísy a zalijeme vroucí osolenou vodou v poměru 1: 2. Poté necháme 10-15 minut bobtnat. Pročechráme vidličkou, promícháme s kapkou oleje – nejlépe extra panenským. Správný kuskus musí být lehký a nadýchaný.

Nakonec servírujeme kuskus, na který navrstvíme zeleninu a pokapeme citronovou šťávou. Doplníme čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka, rukola atd..)

Zdroj: www.probio.cz