Zeleninové řízečky v hrachové mouce

Zeleninové řízečky v hrachové mouce

 

  • Typ receptu:Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:30 min.
  •  
  • Množství:4 porce

 

Ingredience

  • 150 g Mouka ze žlutého hrachu
  • 3 lžíce Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 225 ml Voda
  • 500 g Sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 1 dle chuti Sůl
  • 1 špetka Pepř

 

Tvrdší zeleninu (brokolice, květák) předem lehce povařte ve vodě nebo páře, aby trochu změkla, ostatní nakrájejte na kolečka či plátky. Smíchejte hrachovou mouku s vodou, osolte, opepřete a vytvořte těstíčko hustší konzistence. Kousky zeleniny namočte do těstíčka a ze všech stran obalte.

Rozpalte na pánvi větší vrstvu oleje a postupně osmažte z obou stran do zlatova. Podávejte s vařenými nebo pečenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

Tip: Do těstíčka můžete přidat česnek, chilli, papriku nebo další koření, čímž získá pikantnější chuť.

zdroj: www.probio.cz