Zeleninová polévka s jáhlami a divokými bylinami

7100

 

Ingredience:

1 cibule

1 mrkev

1 střední pórek

4 lžíce oleje 100 g jáhel

1 kostka zeleninového bujonu Würzl

1 malá cuketa 150 g hrášku miska jarních bylinek

150 ml rostlinné smetany mořská sůl petrželka

Postup:
  1. Na oleji nechte změknout pokrájenou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a nakrájený pórek, společně chvíli míchejte.
  2. Vložte 100 g dobře propláchnutých jáhel, zalijte 1,3 l vody, přidejte bujon a vařte 15 minut.
  3. Nakrájejte cuketu na kostičky, přidejte ji do polévky a vařte ještě 5 minut.
  4. Nakonec přidejte hrášek a misku jarních bylinek (kopřiva, šťovík, popenec, řebříček, bršlice, řeřicha) a nechte projít varem. Zjemněte smetanou (sójovou, rýžovou...), prohřejte, osolte a odstavte. Můžete částečně pomixovat, aby byla polévka krémovější. Na talíři ozdobte zelenou natí.

 

zdroj: https://www.countrylife.cz/zeleninova-polevka-s-jahlami