Doba přípravy: 70 minut, počet porcí: 4
25 větších hlaviček žampionů,
100 g na slunci sušených rajčat naložených v oleji (včetně oleje),
1 svazek jarní cibulky,
3 stroužky česneku,
1 čajová lžička nasekaného rozmarýnu,
1 šálek Jáhel BIOHARMONIE,
40 g (cca ½ šálku) strouhaného parmezánu,
3 rajčata,
2 lžičky soli,
½ lžičky pepře
3 lžíce oleje ze sušených rajčat zahřejte na pánvi, přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, nasekanou jarní cibulku, utřený česnek a rozmarýn. Restujte do změknutí cibulky cca 5 minut, přidejte jáhly a za stálého míchání restujte další 1 minutu. Pak přidejte 3 šálky vody a pod pokličkou vařte na mírném ohni cca 25 minut až do změknutí jáhel a vstřebání veškeré vody.
Po uvaření do směsi zamíchejte 2/3 parmezánu, dochuťte solí a pepřem. Předehřejte troubu na 200 oC. Plech vyložte pečicím papírem. Z žampionů odstraňte nožičky, kloboučky z vnější strany potřete zbývajícím olejem z rajčat a položte je na plech. Kloboučky naplňte připravenou směsí, posypte zbývajícím parmezánem a poklaďte tenkými plátky rajčat. Pečte cca 25 minut dozlatova.
Podávat je můžete se zeleninovou oblohou nebo salátem.
Zdroj: www.probio.cz