Zapečené žampiony plněné jahelnou směsí

Zapečené žampiony s jáhlami

 

Doba přípravy: 70 minut, počet porcí: 4

25 větších hlaviček žampionů,

100 g na slunci sušených rajčat naložených v oleji (včetně oleje),

1 svazek jarní cibulky,

3 stroužky česneku,

1 čajová lžička nasekaného rozmarýnu,

1 šálek Jáhel BIOHARMONIE,

40 g (cca ½ šálku) strouhaného parmezánu,

3 rajčata,

2 lžičky soli,

½ lžičky pepře

3 lžíce oleje ze sušených rajčat zahřejte na pánvi, přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, nasekanou jarní cibulku, utřený česnek a rozmarýn. Restujte do změknutí cibulky cca 5 minut, přidejte jáhly a za stálého míchání restujte další 1 minutu. Pak přidejte 3 šálky vody a pod pokličkou vařte na mírném ohni cca 25 minut až do změknutí jáhel a vstřebání veškeré vody.

Po uvaření do směsi zamíchejte 2/3 parmezánu, dochuťte solí a pepřem. Předehřejte troubu na 200 oC. Plech vyložte pečicím papírem. Z žampionů odstraňte nožičky, kloboučky z vnější strany potřete zbývajícím olejem z rajčat a položte je na plech. Kloboučky naplňte připravenou směsí, posypte zbývajícím parmezánem a poklaďte tenkými plátky rajčat. Pečte cca 25 minut dozlatova.

Podávat je můžete se zeleninovou oblohou nebo salátem.

Zdroj: www.probio.cz