Zapečené batáty s cizrnou a zeleninou

Když je do večeře ještě dost času, ale zrovna nemám náladu na vaření, tento recept je ideální. Stačí smíchat několik ingrediencí, dochutit a zapéct. Výsledek je super chutná a lehká večeře, kterou zvládne připravit i „kuchařka“ jako jáSmile

 

bataty

Ingredience na cca 2 porce:

  • 2 střední batáty (nebo 1 velká)
  • 100g uvařené cizrny (váha je za syrového stavu)
  • 10ks cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • himalájská sůl
  • olivový olej
  • pepř
  • sušený tymián
  • sušený rozmarýn
  • směs japonského koření s chilli (popřípadě jiné vaše oblíbené koření)

Postup

Nakrájíme batáty na středně tenké plátky, cherry rajčátka rozkrojíme napůl a papriku nakrájíme na menší kousky. Do větší misky si nasypeme uvařenou cizrnu, plátky batát, rajčátka a papriku. Celou směs zakapeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř, posypeme tymiánem, rozmarýnem a na závěr japonským kořením.
Nyní vše promícháme tak, aby byly všechny ingredience obalené v koření, bylinkách a olivovém oleji. Do zapékací misky si dáme pečící papír. Poté přesypeme směs do zapékací misky a dáme péct do trouby na cca 45 minut při teplotě 150°C.
Na závěr můžete na 5 minut přepnout troubu na grilování, aby byly batáty a cizrna na povrchu křupavé.
Pro milovníky sýrů doporučuji posypat oblíbeným nastrouhaným sýrem a až poté dát na 5 minut grilovat.

Zdroj: http://www.dvabezci.cz/cs/recepty/zapecene-bataty-s-cizrnou-a-zeleninou.html

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.