Zapečená ačokča

zapečená ačokča

 

Ingredience:

20 ks ačokči

Máslo (na vymazání pekáče)

Masová směs:

   500 g mletého hovězího masa

   3 čajové lžičky kečupu nebo rajčatového protlaku

   Sůl

   Pepř

   2 polévkové lžíce kvalitního oleje (např. řepkového)

Sýrová směs:

   3 čajové lžičky gervais (nebo lučiny)

   3 čajové lžičky zakysané smetany

   4 polévkové lžíce nastrouhané nivy

   2 čajové lžičky nasekaných naložených sušených rajčat

 

Postup:

Ačokču podélně rozřízneme a vydlabeme semínka.

Hovězí mleté orestujeme na oleji a dochutíme solí, pepřem a kečupem/rajčatovým protlakem.

Ze surovin na sýrovou směs umícháme jednolitou hmotu.

Ačokču plníme masovou směsí a na ní dáváme sýrovou směs. Takto připravené ačokčové lusky skládáme do pekáče vymazaného máslem a dáme do vyhřáté trouby (cca 180 °C) na 5 minut. Poté podlijeme trochou vody a dáme péct na 190 °C přibližně na 20 minut.

Plněnou ačokču podáváme s čerstvým pečivem.

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová