Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

salat01

 

Ingredience

100 g černé čočky beluga
100 g vlašských ořechů
1 menší celer
4 stonky řapíkatého celeru
1 brokolice
200 g hroznového vína
1 jablko
250 g sójové speciality Sojade
3 lžíce dresinku z hroznového moštu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky hořčice
sůl a pepř podle chuti

 

Jak na to?
1. Čočku propláchněte a vařte v osolené vodě (cca 2 lžičky soli na 1 litr vody) 20 minut. Díky tomu bude mít čočka v salátu
příjemnou chuť.
2. Brokolici opláchněte, odřízněte tuhé stonky. Dejte vařit přibližně na 7 minut, poté vodu slijte, brokolici vložte na minutu do studené vody, opět slijte a nechte okapat (brokolice si tak zachová svěží chuť a krásně zelenou barvu). Nakonec brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky o velikosti sousta.
3. Celer oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, jablko rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na plátky. Hroznové víno přepulte a vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na plátky.
4. Připravte si dresink: smíchejte jogurt, dresink z hroznového moštu, olivový olej, hořčici, sůl a pepř.
5. Všechny připravené suroviny dejte do mísy, zalijte dresinkem a zlehka promíchejte.

 

zdroj: https://www.countrylife.cz