VELIKONOČNÍ MINI BOCHÁNKY

Velikonoce jsou tak trochu i svátky jídla.  A proto pro vás máme další super recept. Vyzkoušejte velikonoční bochánky z naší Pernerka špaldové mouky, ty si oblíbí malí i velcí členové rodiny. Dobrou chuť!

bochánky

 

15 ks
3 / 5 náročnost
95 min
 

INGREDIENCE:

  • 3/4 kg Pernerka mouka špaldová
  • 100g sádla
  • 125g cukru
  • 200ml mléka
  • 2 vajíčka
  • droždí½
  • ČL soli
  • Rozinky namočené v rumu dle chuti

TIPY A TRIKY:

Do těsta můžeme vmíchat kandované ovoce nebo mandličky.

POSTUP:

1) Vytvoříme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochu teplého mléka
2) Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, sůl) poté přidáme rozinky, rozpuštěné sádlo, mléko, vajíčka a kvásek. Hněteme asi 10 minut
3) Necháme kynout 60 minut a poté vytvoříme malé bochánky po cca 100g a ještě 20 minut necháme na plechu kynout.
4) pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů cca 25 minut.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka