Velikonoce jsou tak trochu i svátky jídla. A proto pro vás máme další super recept. Vyzkoušejte velikonoční bochánky z naší Pernerka špaldové mouky, ty si oblíbí malí i velcí členové rodiny. Dobrou chuť!
15 ks
3 / 5 náročnost
95 min
INGREDIENCE:
- 3/4 kg Pernerka mouka špaldová
- 100g sádla
- 125g cukru
- 200ml mléka
- 2 vajíčka
- droždí½
- ČL soli
- Rozinky namočené v rumu dle chuti
TIPY A TRIKY:
Do těsta můžeme vmíchat kandované ovoce nebo mandličky.
POSTUP:
1) Vytvoříme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochu teplého mléka
2) Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, sůl) poté přidáme rozinky, rozpuštěné sádlo, mléko, vajíčka a kvásek. Hněteme asi 10 minut
3) Necháme kynout 60 minut a poté vytvoříme malé bochánky po cca 100g a ještě 20 minut necháme na plechu kynout.
4) pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů cca 25 minut.