VELIKONOČNÍ BERÁNEK Z RÝŽOVÉ MOUKY

Vyzkoušejte velikonočního beránka trochu jinak a to z naší Pernerka rýžové mouky!

A ještě malý tip. Těsto na beránka můžete použít i třeba na bábovku nebo muffiny. Dobrou chuť!

beranek

 

1 beránek
2 / 5 náročnost
180 min
 

INGREDIENCE:

  • 250 g rýžové hladké mouky Pernerka
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 30 g rozinek
  • 30 g sekaných mandlí
  • citrónová kůra z jednoho citronu
  • 1 sáček kypřícího prášku

TIPY A TRIKY:

Těsto na beránka můžete použít i do jiných forem, například na bábovku nebo muffiny.

POSTUP:

Nejprve si vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Troubu dáme předehřívat na 150 °C.
V míse ušleháme máslo s cukrem a poté do směsi zašleháme jeden žloutek po druhém. Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do misky.
Do žloutkové směsi střídavě zamícháváme mouku a mléko, dokud nezískáme kompaktní poměrně tuhou směs.
Na závěr do směsi zamícháme i citronovou kůru.
Bílky vyšleháme do tuha a po částech je opatrně zamícháme do připravené směsi. Míchejte opravdu opatrně, aby Vám sníh nespadnul.
Na závěr do těsta zamícháme rozinky a mandle.
Připravené těsto nalijeme do formy na beránka a dáme jej péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 a pečeme ještě dalších 30 minut.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka