Veg Toffifee

toffifee_1

Další z mých oblíbených receptů na lahodné, sladké, ale zdravé mlsání. Tentokrát něco na styl toffifee. Zrovna když jsem dělal tento recept na video a focení, trochu se mi esteticky nepovedl. Nějak se mi zkřivila forma a raw čokoláda tak trochu stekla nepravidelně, tak omluvte, že to tentokrát nevypadá úplně top Laughing

Já jsem z ingrediencí udělal 6 větších toffifee, pokud máte menší formy, můžete si udělat klasické. Já si dělám větší, pak si dám vždycky 1-2 na svačinku s kouskem ovoce.

Ingredience:

  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • malá plechovka kokosového mléka / krému (150ml)
  • lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kešu másla (či jiného ořechového)
  • pár mandlí nebo lískových oříšků
  • RAW rozpuštěná čokoláda nebo alespoň kvalitní čoko na vaření 

 

  
 

 

Postup

Rychlovka, jak jinak. Na velmi mírný plamen si roztopíme pod nějakou menší pánvičkou. Na tu dáme kokosový cukr, kokosový olej a obsah plechovky kokosového krému / mléka. Necháme lehce roztopit a promícháme, mícháme chvíli, aby se vše spojilo.

Pánev sundáme z plotny, přidáme vanilkový extrakt a 2 lžíce ořechové másla, ideálně z kešu. Vše pěkně znovu promícháme. Měli by jste dostat poměrně tekutou, světle hnědou hmotu - tu nalejeme do formiček. Na střed každé formičky přidáme jeden lískový ořech nebo mandli. Lžičkou lehce zatlačíme ořech do středu, aby se ponořil do hmoty. Dáme na 30 minut ztuhnout do mrazáku.

Mezi tím si ve vodní lázni rozpustíme trochu raw čokolády, nebo alespoň nějakou kvalitní hořkou, např. bio z puritas, ta je jedna z kvalitnějších. Vyndáme formičky z mrazáku a na každou do středu na lžičce kápneme rozpuštěnou čokoládu - aby to prostě vypadalo jako toffifee a při požírání to získalo lepší kombinaci chutí. Dáme na 1-2 hodiny do mrazáku a můžeme podávat. Skladujeme v mrazáku, vždy před tím než si budeme chtít dát toffifee, tak ho na pár hodin vyndáme do lednice nebo na chvíli do pokojové teploty.

Mňamka, dobrou chuť! Kiss

Zdroj: www.dvabezci.cz