Tvarohový závin s jablky

tvarohový závin

 

Ingredience:

Těsto:

250 g špaldové hladké mouky (typ T630)

230 g másla

250 g měkkého polotučného tvarohu

Náplň:

Jablka

Mletá skořice

Třtinový cukr

Dle chuti - hrozinky, nasekané ořechy, rum…

Na dokončení:

Vejce

Vanilkový třtinový cukr s bourbon vanilkou

 

Postup:

Mouku prosejeme přes síto do zadělávací mísy a nastrouháme k ní máslo. Přidáme tvaroh a důkladným prohnětením vytvoříme hladké těsto. To necháme asi 20 minut odpočinout. Mezitím si připravíme jablka, která oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na plátky.

Z těsta vyválíme dva tenké pláty, které poklademe jablky, posypeme cukrem a skořicí a doplníme dle chuti hrozinkami, ořechy apod. Závin pečlivě zavineme, svrchu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme vanilkovým cukrem.

Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut.

 

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová