Špaldový quiche se sojovým krémem a brokolicí

Špaldový quiche se sojovým krémem a brokolicí

 

  • Typ receptu:Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:60 min.
  •  
  • Množství:4 porce

Ingredience

  • 250 g Celozrnná mouka špaldová
  • 1 ks + 2 ks Vejce
  • 2 lžíce Voda
  • 140 g Máslo
  • 300 g Sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Paprika sladká mletá
  • 1 ks Kurkuma
  • 250 ml Sojový krém na vaření a pečení
  • 1 ks Sýr

Mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vodu smíchejte a vypracujte v tuhé těsto. To vložte do formy na koláč (cca 20 cm) a na několika místech ho propíchněte vidličkou a nechte chvíli odležet. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, krátce ji na másle osmažte a přidejte koření. Rozmíchejte vejce se sójovým krémem a lehce osolte.

Na odpočinuté těsto položte vychladlou zeleninu, kterou zalijte rozmíchanými vejci s krémem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečete v troubě na 150 °C dozlatova 30 – 40 minut.

Těsto:
• 250 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky Bioharmonie
• 1 vejce
• 1-2 lžíce vody
• 140 g másla


Náplň:
• 100 g brokolice
• 100 g celeru
• 100 g mrkve
• máslo
• muškátový oříšek Sonnentor
• kurkuma Sonnentor
• červená paprika Sonnentor
• 250 ml sojového krému na vaření a pečení Isola Bio
• 2 vejce
• sýr na posypání