ŠPALDOVÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

buchta

 Chcete mít ty nejvoňavější buchty? Před pečením je potřete vajíčkem smíchaným s trochou rumu. Buchty budou nejen voňavé, ale i krásně lesklé. A úplně nejlepší budou, když je upečete podle receptu z naší hladké špaldové mouky Pernerka

16 porcí
2 / 5 náročnost
150 min

INGREDIENCE:

TĚSTO:

  • 600 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 80 g másla
  • 80 g cukru
  • citrónová kůra
  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 vejce
  • sáček sušeného droždí
  • vanilkový cukr na pocukrování.

NÁPLŇ:

  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 50 g rozinek
  • citrónová kůra
  • vanilka

TIPY A TRIKY:

Před pečením potřete buchty vajíčkem rozkvedlaným s trochou rumu. Buchty tak budou krásně lesklé a voňavé.

POSTUP:

Nejprve si připravíme kvásek tak, že do velké mísy nalijeme mléko, přidáme sušené droždí, cukr, polovinu množství mouky (300 g) a vše umícháme v hladké tekuté těstíčko. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v těstě vzejít kvasnice. Mezitím si do druhé mísy prosejeme zbylou mouku, zamícháme do ní sůl, citrónovou kůru, přidáme vejce a nakrájené máslo a vše promícháme.

Obě směsi spojíme. Nejlépe to uděláte tak, když tekutý kvásek nalijete do sypké směsi. Těsto vařečkou promícháte a zbytek přenecháte robotu. Za pomoci háku necháme těsto hníst na střední rychlost cca 10 minut, dokud se všechny suroviny pěkně nespojí a nevznikne hladké těsto. Těsto lze vypracovat i na pomoučeném vále rukou.

Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.

Než těsto vykyne, připravíme si tvarohovou náplň. Máslo utřeme s cukrem a poté do něj zamícháme žloutek, citrónovou kůru, trochu dřeně z vanilky, tvrdý tvaroh, lžíci mléka a z bílku ušlehaný sníh. Naposled přidáme hrozinky.

Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme ho na čtverečky, každý čtvereček naplníme tvarohovou náplní a zabalíme jej do tvaru buchtičky. Buchtičky naskládáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou. Každou z buchtiček pomažeme po stranách máslem, aby šli od sebe lépe oddělit. Buchty necháme 20 minut kynout. Na závěr buchty potřeme vajíčkem rozkvedlaným s rumem a dáme je péci do trouby vyhřáté na 160 °C na 30 minut. Upečené buchty pocukrujeme jemným vanilkovým cukrem.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka