ŠPALDOVÉ PERNÍČKY

ŠPALDOVÉ PERNÍČKY

 

40-50 ks
2 / 5 náročnost
40 min
 

INGREDIENCE:

  • 360 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 180 g moučkového cukru
  • 50g změklého másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kakaa

TIPY A TRIKY:

Do krabice s upečenými perníčky vložíme 1/2 jablíčka. Perníčky pak rychleji změknou.

POSTUP:

Všechny suroviny smícháme v těsto, které necháme přes noc odpočinout v ledničce. Pokud těsto moc lepí, přidáme ještě trochu mouky. Druhý den těsto vyndáme a vyválíme na silnější plát, než u klasického cukroví cca 3-4 mm silný.  Pečeme 10-12 min. na 170 °C. Ještě horké upečené perníčky potíráme bílkem, aby se leskly.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka