ŠPALDOVÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY

Máte rádi sušenky? Pokud ano, tak by vám něměl uniknout recept na tyto výtečné máslové sušenky ze špaldové celozrnné jemné Pernerky. U nás je to velký favorit na lehčí víkendové mlsání

ŠPALDOVÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY

 

12 porcí
1 / 5 náročnost
40 min
 

INGREDIENCE:

  • 150 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • 40 g mandlí
  • 1 lžička skořice
  • kůra z 1 citrónu
  • ½ lžičky sody

TIPY A TRIKY:

Pokud zatoužíte po změně, vyměňte citrónovou kůru za kůru z bio pomeranče a sušenky dostanou zase trochu jiný nádech.

POSTUP:

Mouku nasypeme do větší mísy, přidáme sodu, skořici, vločky, cukr a na menší kousky nakrájené ořechy. Vše pečlivě promícháme. Jablko omyjeme, zbavíme jej slupky a na struhadle jej nastrouháme nahrubo. Takto připravené jablko přidáme do mísy k sypké směsi. Dále k ní přidáme vejce, změklé máslo a citronovou kůru. Vše rukou propracujeme a spojíme v hladké kompaktní těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Odleželé těsto rozdělíme na 12 stejných dílu. Z každého dílu vyválíme kuličku, z které následně dlaní uděláme rovnoměrné placky.  

Připravené sušenky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct na 25 minut do trouby, kterou předehřejeme na 180 °C.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka