ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

Máte chuť vyzkoušet tradiční cukroví, které máte tak rádi i z jiné mouky než-li běžné pšeničné? Co třeba oblíbené linecké ze špaldové hladké Pernerky? Chutná opravdu výtečně.

linecké

 

8 porcí
2 / 5 náročnost
90 min
 

INGREDIENCE:

 

  • 110 g moučkového cukru
  • 220 g másla
  • 310 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • Nastrouhaná citronová kůra
  • Marmeláda

TIPY A TRIKY:

Cukroví zabalte do papíru a papírové krabice. Uložte do sucha a chladu a zůstane chutné velmi dlouho.

POSTUP:

Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme máslo, žloutky a vše pečlivě prohněteme. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hod. odležet v lednici. Poté jej rozválíme asi na 2 mm tenký plát a formičkou vykrajujeme zvolené tvary. Pečeme na 170 stupňů 9 minut. Upečené kolečka necháme vychladnout, spojíme marmeládou a na závěr posypeme moučkovým cukrem.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka