Špaldové kenotto s marinovaným tofu

kernotto s tofu  final

 

Příprava 45 minut, počet porcí 4.

200 g špaldového kernota 

400 ml vody na kernotto,

½ lžičky saturejky,

1 rovná lžička sušené bazalky, 2

00 g marinovaného tofu,

4 lžíce panenského olivového oleje,

50 g mladé cibule i s natí, 1

40 g zelené papriky,

200 g rajčat,

100 g rajského pyré  BIOLINIE,

10 g čerstvé petrželové natě,

1 rovná lžička sušeného granulovaného česneku,

1 lžičky sojové omáčky,

1 okurek na oblohu, mořská sůl

 

Odvážené množství kernotta promyjeme a zalijeme vodou. Dáme vařit společně s kořením saturejkou a bazalkou. Od varu bude kernoto uvařeno za 20-25 minut. Vaříme pomalým varem a po 10 minutách raději kontrolujeme a vydusí-li se nám voda dříve, než je zrno uvařeno, tak dolijeme ještě cca 100 ml vařící vody za varu.

Ke konci varu zkoušíme již zrno na skus, zda je uvařeno. Je nejlepší, když si vodu vydusíme až na dno, a proto pak raději mícháme a pohlídáme si, aby se nám zrno nepřichytlo.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku a jakmile je orestována, přidáme pokrájenou zelenou papriku. Paprika má v sobě vodu a tak nemusíme podlévat. Na cibulce ji promícháme, orestujeme ze všech stran a přidáme na kostečky nakrájené marinované tofu.

Až se tofu prohřeje, přisypeme krájená rajčata a téměř současně přidáme i rajský protlak, sušený česnek, sojovou omáčku a vše velmi krátce povaříme.

Na závěr ještě chuť pokrmu osvěžíme sekanou čerstvou petrželkou a do hotové směsi zamícháme uvařené teplé špaldové kernotto. Na talíři pokrm obložíme čerstvou okurkou, ozdobíme troškou zelené natě a můžeme podávat.

Zdroj: www.probio.cz