ŠPALDOVÁ ŽÍHANÁ BÁBOVKA

Plánujete na víkend nějaký výlet? Počasí už sice není nic moc, ale i tak přeci nebudeme sedět doma, no ne????‍♂️????? O to víc pak bude u čaje chutnat naše žíhaná bábovka z hladké špaldové Pernerky

ŠPALDOVÁ ŽÍHANÁ BÁBOVKA

 

4 porce
1 / 5 náročnost
75 min
 

INGREDIENCE:

 

TIPY A TRIKY:

Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.

POSTUP:

Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citrónovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto je prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké poloviny a do jedné z nich zašleháme kakao.  Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořili žíhaný dojem.

Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170 °C.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka