Slaný květákový koláč s rýžovou moukou

Květákový koláč s rýžovou moukou1_web (Kopírovat)

 

Počet porcí: 8, doba přípravy 80 min

50 g umletého sezamového semínka,

100 g celozrnné rýžové mouky BIOHARMONIE,

100 g celozrnné špaldové mouky BIOHARMONIE,

1 lžička bylinkové soli,

3 lžíce panenského olivového oleje BIOLINIE,

100 ml studené vody,

1 květák

4 naťové cibulky,

4 stroužky česneku,

cca 1 lžička himálajské růžové soli,

10 sušených rajčat naložených v oleji,

50 g piniových semínek,

½ lžičky čerstvě mletého pepře,

200 g přírodního tofu,

200 ml sojového krému ISOLA BIO,

50 g Hrašky na zahušťování,

koktejlová rajčata na ozdobení

V míse promícháme umleté sezamové semínko, rýžovou mouku, špaldovou mouku, bylinkovou sůl, olej a vodu. Vzniklé těsto vtlačíme do vymaštěné dortové rozevírací formy a necháme trochu zvýšené okraje.
Hlávku květáku uvaříme do poloměkka a nadrobno jej nakrájíme nebo rozmačkáme vidličkou. Vmícháme nakrájenou naťovou cibulku, na tenké plátky nakrájený česnek, sůl, piniová semínka, nakrájená sušená rajčata, petrželku a pepř. Do mixéru vložíme tofu, sojovou smetanu a Hrašku a rozmixujeme na jemno. Promícháme s květákem, podle chuti můžeme přisolit a naplníme do korpusu ve formě. Ozdobíme drobnými koktejlovými rajčaty a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 50 – 60 minut.

Zdroj: www.probio.cz