Sladko-pikantní salát z červené pšenice

Sladko-pikantní salát z červené pšenice final

 

Doba přípravy pšenice (60 minut), salát 45 minut, počet porcí 3-4.

1 šálek červené pšenice NAŠE BIOFARMA,

1 lžíce extra panenského olivového oleje BIOLINIE,

1 velké cibule, 3 stroužky česneku,

1,5 lžičky mletého kmínu,

2 červené papriky nakrájené na kostičky,

50 g sušených meruněk BIOHARMONIE,

1 pomeranč nakrájený na kostičky, sůl, pepř,

30 g pražených slunečnicových semínek BIOHARMONIE,

nať z 1 cibulky nakrájená na kolečka

Červenou pšenici uvařte dle základního receptu v poměru 1:2 (pšenice: voda) asi 60 - 70 minut doměkka. Předem si orestujte slunečnicová semínka na suché pánvi. Zpěňte cibuli nakrájenou na kolečka, dokud lehce nezhnědne. Přidejte vymačkaný česnek a kmín a míchejte cca 1 minutu. Potom přidejte červenou papriku a míchejte. Přidejte pomeranč, sůl a pepř dle chuti a následně vmíchejte uvařenou pšenici. Na závěr přidejte meruňky a přilijte cca 0,5 šálku vody a všechno poduste. Hotový pokrm servírujte teplý a posypaná zelenou cibulkou a slunečnicovými semínky.

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.