Sekaná s červenou čočkou

sekaná z červené čočky

 

Ingredience:

500 g mletého masa (může být hovězí i mix)

100 g červené čočky

3 lžíce hladké mouky z červené čočky

1 vejce

1 velká mrkev

1 cibule

2 lžičky majoránky

2 lžičky himalájské soli

 

Postup:

Syrovou mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme k mletému masu. Vše promícháme s vejcem, moukou, syrovou červenou čočkou, solí i majoránkou.

Vytvarujeme kompaktní šišku a vložíme do vymazaného pekáčku. Pečeme na 180 °C přibližně 1 hodinu (dle zkušeností s vlastní troubou).

Jako přílohu lze podávat vařené brambory nebo bramborovou kaši.

 

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová