Salát z quinoy, pečených rajčat a adzuki

Salát z quinoy, pečených rajčat a adzuki

 

  • Typ receptu:Veganské, Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:45 min.
  •  
  • Množství:1 porce

Ingredience

  • 1 hrnek Quinoa bílá
  • 100 g Adzuki
  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 300 g Rajčata
  • Rukola
  • Olivový olej

Postup:
Do vroucí vody vložíme zeleninový bujón a quinou (poměr vody a quinoy je 2:1). Vaříme 15 minut, dokud se voda nevyvaří, poté necháme quinou ještě chvíli dojít pod pokličkou. Rajčata můžeme použít čerstvá nebo grilovaná v troubě nebo na pánvičce. Smícháme všechny ingredience na dresing, přidáme quinou, vychladlá rajčata, uvařené adzuki fazole a nasekanou rukolu. Vše řádně promícháme.

Dresing:
 5 lžic olivového oleje BIOLINIE
 3 lžíce šťávy z bio citronu
 3 stroužky česneku
 sůl a pepř