Rýžovo-pohankový nákyp s jablky a vlašskými ořechy

nákyp final

 

 

200 g rýže dlouhozrnná bílé BIOHARMONIE,

150 g pohankových krup NAŠE BIOFARMA,

8 jablek,

100 g třtinového cukru BIOHARMONIE,

25 g vlašských ořechů,

2 vejce,

1/4 másla,

 ½ balíčku skořicového cukru,

strouhanka na vysypání formy

Rýži a pohanku uvařte podle základního receptu a nechte vychladnout. Vejce, cukr a změklé máslo vyšlehejte do pěny. Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte rýži, pohanku a vyšlehaný krém. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte vrstvu rýžovo-pohankové směsi, na ni strouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem a ořechy a na závěr opět vrstvu rýže a pohanky. Pečte při 180 °C cca 45 minut. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou či bílým jogurtem.