Rychlý falafel z cizrnové mouky

Rychlý falafel z cizrnové mouky

 

  • Typ receptu:Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  •  
  • Náročnost:Středně obtížný
  •  
  • Čas přípravy:45 min.
  •  
  • Množství:4 porce

 

Ingredience

  • 100 g Cizrnová mouka
  • 400 g Konzerva sterilované cizrny
  • 1 ks Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 2 ks Cibule
  • 50 g natě Petržel
  • 4 stroužky Česnek
  • 1 lžička Jedlá soda
  • 70 ml Voda
  • 3 lžíce šťávy Citron
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 lžička Kmín

 

V mixéru rozmixujte cibuli, cizrnu, česnek a petrželovou nať. V míse smíchejte rozmixovanou směs, cizrnovou mouku, sodu, sůl, římský kmín a citronovou šťávu. Postupně přilévejte horkou vodu a míchejte. Těsto nechte odpočinout 5-10 minut.


V pánvi rozehřejte olej ve vysoké vrstvě tak, aby byl falafel ponořený. Lžící nabírejte těsto a tvarujte malé placičky. Falafel smažte dozlatova.


Tip: Pokud chcete falafel křupavější, před smažením jej obalte v cizrnové mouce nebo v kukuřičné strouhance.