Rychlý falafel s cizrnovou moukou (bezlepkový)

rychlý falafel maly

 

100 g sterilované cizrny BIOLINIE,

100 g cizrnové mouky BIOHARMONIE,

2 cibule nadrobno nakrájené,

50 g sekané petrželové natě,

4 stroužky česneku,

1/4 čaj. lžičky sody,

1 čaj. lžička soli BIOSAL,

1/2 čaj. lžičky drceného římského kmínu,

3 pol. lžíce citrónové šťávy,

70 ml teplé až horké vody,

500 ml olivového oleje – na smažení (lze i menší množství na smažení na pánvi jako karbanátky)

 

V blenderu (mixéru) posekáme cibuli, cizrnu, česnek, petrželovou nať. V míse smícháme nasekanou směs, cizrnovou mouku, přidáme sodu, sůl, římský kmín, citrónovou šťávu. Postupně přiléváme teplou vodu a mícháme. Těsto necháme odpočinout na 5-10 minut. Rozehřejeme pánev, lžící nabíráme těsto a osmažíme ponořené v oleji, nebo klasicky na pánvi z každé strany do zlatova.

Tip: Pokud chceme falafel křupavější, před smažením ještě obalíme v cizrnové mouce nebo v kukuřičné strouhance.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.