Rizoto s červenou řepou

risoto

Ingredience

1díl rýže natural

1díl ovsa

1díl prosa

Malá bulva řepy

1 cibule

½ ČL soli

Zelená petržel

1ČL bazalky

1 lžíce másla (ghí)

 

 

 

Postup přípravy receptu

Tento pokrm lze podávat samostatně nebo i jako přílohu k bílému masu.

Oves dopředu namočíme alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.

Následně vaříme v osolené vodě (v hrnci cca2cm nad obilovinou).

Po 20 minutách přidáme  rýží, vaříme dále asi 15 minut, dle potřeby přidáme vodu, poté přidáme vřelou vodou propláchnuté proso (jahly) a necháme dovařit. (Klidně si můžete obiloviny uvařit zvlášť a následně na pánvi namíchat).

Na pánvi orestujeme na Ghí cibuli do růžova (hlídáme, ať se nespálí a nezhořkne) přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou řepu a bylinky. Lehce na skus orestujeme a smícháme se směsí obilovin a máme hotovo.

Tip: Salát z kyselého zelí, ředkvička, salát polníček, 1 PL konopného oleje nebo vlašské ořechy.

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin