Řecká zapečená quinoa

Recept_recka_zapecena_quinoa

 

Slaný nákyp s ovčím sýrem, olivami a rozmarýnem podáváme s červeným vínem, výborný je i za studena.

  • 200 g quinoy*
  • 500 ml čirého zeleninového vývaru*
  • 200 g žampiónů
  • 1 žlutá paprika*
  • 3 lžíce EP olivového oleje*
  • 2 - 3 rajčata* (dle velikosti)
  • 1 menší cuketa*
  • 20 zelených oliv bez pecky*
  • 100 g nízkotučného tvarohu*
  • 1 - 2 lžíce pasty ze zelených oliv
  • bylinková sůl
  • barevný pepř mletý*
  • sušená mletá paprika*
  • 1 lžička rozmarýnu*
  • 100 g ovčí fety*

 

Quinou připravíme podle návodu na obalu, ale místo vody použijeme zeleninový vývar. Mezitím očistíme žampióny a papriku, nakrájíme je na kousky a osmažíme na olivovém oleji. Rajčata a cukety nakrájíme na tenké plátky. Uvařenou quinou smícháme s tvarohem, olivovým krémem a osmaženými žampióny s rajčaty a dochutíme solí, pepřem a sušenou paprikou. Směs nalijeme do vymazaného pekáčku nebo formy a poklademe plátky rajčat a cukety. Posypeme olivami, nadrobeným ovčím sýrem a rozmarýnem a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.

TIP: Olivový krém (nazývaný také olivové paté) můžeme nahradit rozmixováním tmavých oliv (nejlépe naložených v oleji) s trochou olivového oleje, česneku a oregána. Je výborný i na pečivo, topinky, toasty apod.

* = bio

zdroj: www.bionebio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.