REBARBOROVÝ KOLÁČ

Jakou máte zkušenost s pohankovou moukou? Už jste z ní zkoušeli upéct nějaký koláč? Naší pohankovou mouku meleme ze světlé pohanky, která je mimo jiné úžasná v tom, že nemá tak silné typické aroma, které mnoho lidí od používání pohanky odrazuje. Také si díky technologii mletí zachovává více prospěšných látek. Líbí se vám kombinace pohankové celozrnné jemné a špaldové hladké Pernerky? Za nás super jak pro chuť, tak pro vaše tělo????????. Výsledkem může být napřklad tento famoźní rebarborový koláč

REBARBOROVÝ

 

8 - 10 porcí
2 / 5 náročnost
60 min
 

INGREDIENCE:

NA REBARBORU:

  • 300 g rebarbory
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • 1 lžíce třtinového cukru

TIPY A TRIKY:

Před podáváním koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Pokud nemáme rádi kyselé, můžeme nakombinovat rebarboru například s jahodami.

POSTUP:

Máslo si utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté zašleháme vejce se žloutky a smetanou a přidáme mandlovou mouku.
V misce si smícháme špaldovou mouku s pohankovou a práškem do pečiva.
Do těsta přidáme vlašské ořechy a sypkou směs.
Rebarboru spaříme, oloupeme a pokrájíme na zhruba 1 cm silné plátky. Rebarboru si dáme do misky, zalijeme ji Grand Marnier, posypeme třtinovým cukrem a promícháme.
Hotové těsto nalijeme do dortové formy o velikosti cca 20 cm, vyskládáme na něj rebarboru a pečeme na 180 stupňů 40 minut.
Koláč necháme vychladnout.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka