RAW Thajská "KoKo" polévka

thajska_polevka1

 

Máme konec dubna a venku je fakt nepříjemné počasí. Řádí mnoho nemocí, všichni jsou chcípliny se slabou imunitou a tak není nad to si dát - extra polévku, která zahřeje a posílí imunitu a to pořádně.Cool

Nic nebudeme vařit, polévka je RAW - vše ze syrových surovin. Syrová cibule, česnek, chilli a zázvor jsou prvotřídní přírodní posilovače imunity. V kombinaci s kokosovým mlékem pokrm nebude tak ostrý a dostane tu pravou thajskou chuť. Jak si vyrobit doma za pár korun kokosové mléko? -> recept

Pokud chcete polévku podávat alespoň trochu teplejší, přihřejte ji maximálně na 42° - teplota při které se neničí některé vitamíny a minerály, pokrm zůstává takzvaně RAW.

Ingredience:

  • 1/2 bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1 velkého citronu
  • kousek zázvoru (nakrájet)
  • 3 hrnky kokosového mléka
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce agáve sirupu či jiného přírodního sladidla
  • 1 lžička kari koření
  • chilli dle chuti (doporučuji 1 lžičku)
  • 2 lžíce misa (např. rýžové, v případě že nemáte, vynechte nebo nehraďte možná tamari či více soli)
  • 1,5 lžičky himalájské nebo mořské soli
  • Na ozdobu: čerstvé bylinky, či trošku čerstvé zeleniny

 

Postup

Všechny ingredience a koření, které vidíme napsané vlevo dáme do mixéru a rozmixujeme na krémovou polévku. Pokud něco nemáte, zkuste nahradit chuťově podobnými ingrediencemi. Vodu můžete přilévat či dát méně podle toho jakou chcete konzistenci polévky.

Ať slouží zdravíčko! Cool 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.