RAW Thajská "KoKo" polévka

thajska_polevka1

 

Máme konec dubna a venku je fakt nepříjemné počasí. Řádí mnoho nemocí, všichni jsou chcípliny se slabou imunitou a tak není nad to si dát - extra polévku, která zahřeje a posílí imunitu a to pořádně.Cool

Nic nebudeme vařit, polévka je RAW - vše ze syrových surovin. Syrová cibule, česnek, chilli a zázvor jsou prvotřídní přírodní posilovače imunity. V kombinaci s kokosovým mlékem pokrm nebude tak ostrý a dostane tu pravou thajskou chuť. Jak si vyrobit doma za pár korun kokosové mléko? -> recept

Pokud chcete polévku podávat alespoň trochu teplejší, přihřejte ji maximálně na 42° - teplota při které se neničí některé vitamíny a minerály, pokrm zůstává takzvaně RAW.

Ingredience:

  • 1/2 bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1 velkého citronu
  • kousek zázvoru (nakrájet)
  • 3 hrnky kokosového mléka
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce agáve sirupu či jiného přírodního sladidla
  • 1 lžička kari koření
  • chilli dle chuti (doporučuji 1 lžičku)
  • 2 lžíce misa (např. rýžové, v případě že nemáte, vynechte nebo nehraďte možná tamari či více soli)
  • 1,5 lžičky himalájské nebo mořské soli
  • Na ozdobu: čerstvé bylinky, či trošku čerstvé zeleniny

 

Postup

Všechny ingredience a koření, které vidíme napsané vlevo dáme do mixéru a rozmixujeme na krémovou polévku. Pokud něco nemáte, zkuste nahradit chuťově podobnými ingrediencemi. Vodu můžete přilévat či dát méně podle toho jakou chcete konzistenci polévky.

Ať slouží zdravíčko! Cool