Quiche z bílé quinoy

Quinoa quiche1 web (Kopírovat)

 

Doba přípravy: 10 minut, doba pečení: 20 minut, počet porcí: 4

180 g (1 hrnek) quinoy BIOHARMONIE,

1 červená cibule,  ½ zeleného pórku, 

2 stroužky česneku, 1 malá brokolice, 

½ červené papriky,

1 lžička římského kmínu, 

2 vejce, 

rýžový krém Isola Bio,

čerstvá pažitka a libeček,

sůl



Propláchnutou quinou uvaříme v lehce osolené vodě (poměr 1 : 2). Zvlášť uvaříme také brokolici (stačí 5 – 8 minut varu). Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu.Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme pórek, papriku, česnek a římský kmín.
Lehce opražíme. Poté, co se uvaří brokolice, přidáme ji k restované zelenině. Směs necháme vychladnout a vmícháme rýžový krém, vejce a nasekané bylinky a směs osolíme dle vlastní chuti.
Formu na koláč (průměr cca 27 cm) nebo pekáček vyložíme pečicím papírem a dno poklademe uvařenou quinou a lehce stlačíme. Na tento korpus poté nalijeme směs ze zeleniny. Navrch směsi můžeme ještě položit mozarellu nebo ovčí či kozí sýr.
Pečeme na 200 °C cca 20 minut. Podáváme teplé.

Zdroj: www.probio.cz