Pomazánka z pečeného lososa

pomazánka z pečeného lososa

 

Ingredience:

Steak z lososa

Citronová šťáva

Mořská sůl

Čerstvá máta

Máslo

Gervais

Červená cibule

Mletý pepř

 

Postup:

Lososa očistíme od šupin, omyjeme, osolíme a naložíme do citronové šťávy. Přidáme čerstvou nasekanou mátu a necháme marinovat v lednici přes noc. Druhý den vyjmeme maso z marinády, odstraníme mátu a dáme do pekáčku spolu s máslem upéct. Pečeme pomalu na cca 160 – 170 °C. Doba tepelné úpravy se odvíjí od velikosti masa.

Upečené maso rozmačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a Gervais. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem, které můžeme ještě potřít máslem.

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová