Polské pierogy s tvarohem a borůvkami

0002

 

Počet porcí: 2, čas přípravy: 45 minut
 
90 g rýžové mouky,

70 g pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE,

2 žloutky, javorový sirup BIOLINIE,

140 ml špaldového krému ISOLA BIO,

špetka soli,

1 lžička oleje,

2 hrsti borůvek,

250 g měkkého tvarohu,

bílá čokoláda

V míse nejprve zpracujte mouku, sůl, olej a žloutky, postupně přidávejte špaldový krém. Na vále vysypaném moukou vypracujte hladké těsto, které nechte 15 minut odpočinout. Mezitím si připravte náplň: borůvky s tvarohem, javorovým sirupem a změklou čokoládou vymíchejte tyčovým mixérem do hladké pasty.

Připravené těsto vyválejte na tenký plát, že kterého za pomoci sklenice vykrajujte kolečka. Ty uprostřed naplňte, přehněte a dobře slepte. Vařte 5 minut ve vroucí osolené vodě.

Podávejte ozdobené čerstvými borůvkami.

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.