Polské pierogy s tvarohem a borůvkami

pierogy

 

90 g rýžové mouky,

70 g pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE,

2 žloutky, javorový sirup BIOLINIE,

140 ml špaldového krému ISOLA BIO,

špetka soli,

1 lžička oleje,  

hrsti borůvek,

250 g měkkého tvarohu,

bílá čokoláda

 

V míse nejprve zpracujte mouku, sůl, olej a žloutky, postupně přidávejte špaldový krém. Na vále vysypaném moukou vypracujte hladké těsto, které nechte 15 minut odpočinout. Mezitím si připravte náplň: borůvky s tvarohem, javorovým sirupem a změklou čokoládou vymíchejte tyčovým mixérem do hladké pasty.

Připravené těsto vyválejte na tenký plát, že kterého za pomoci sklenice vykrajujte kolečka. Ty uprostřed naplňte, přehněte a dobře slepte. Vařte 5 minut ve vroucí osolené vodě.

Podávejte ozdobené čerstvými nebo lyofilizovanými borůvkami.

Zdroj: www,probio.cz